Allerjik hastalıklar nelerdir?
Astım, allerjik burun nezlesi ve sinüzit, allerjik göz nezlesi, burun polipleri, allerjik orta kulak iltihabı, ürtiker ve egzema gibi allerjik deri hastalıkları, gıdalara bağlı allerjik reaksiyonlar, çeşitli ilaç ve kimyasallar ile arı ve böcek sokmalarına bağlı allerjik reaksiyonlar allerjik hastalıkların arasında öncelikli olarak sayılması gerekenlerdir.
Allerjik hastalıkların belirtileri nelerdir?
Hastalığın tipine, ağırlığına ve hastanın yaşına, cinsiyetine göre belirtiler değişir. Allerjik sinüzit, burun ve göz nezlesinde: Yılın belirli aylarında veya tüm yıl boyunca devam eden hapşırma, burunda kaşıntı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı vardır. Geniz akıntısı, boğazda gıcıklanma, gözlerde yaşarma, kızarıklık ve kaşıntı, kulakta dolgunluk hışırtı, kaşıntı, baş ve kulak ağrısı, koku alma bozukluğu tat almama, sesin değişmesi olabilmektedir. Anjiyonörotik ödem ve anafilakside: Tablonun ağırlığına bağlı olarak değişen derecelerde yüzde, dudakta, dilde, boğazda aniden şişme, tıkanma, ciltte solukluk, kızarıklık, kaşıntı ve kabarıklıklar, döküntüler, nefes darlığı, hırıltılı solunum, tansiyon düşmesi, ateş, terleme, çarpıntı, kalpte ritim bozukluğu, morarma, kusma, karın ağrısı, ishal, havale geçirme, solunum durması ve ölüm olabilir. Astımda: Nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık olabilir. Bu yakınmaların aniden ve krizler şeklinde ortaya çıkması bir müddet sonra kendiliğinden veya tedaviyle düzelmesi, tekrarlaması, gece uykudan uyandıracak şekilde olması çok tipiktir. Cilt Allerjilerinde: Ciltte kaşıntı, kurdeşen denilen kabarıklıklar, kırmızı renkli döküntüler, sulanma, kabuklanma, deride kalınlaşma ve deride renk değişikliği görülebilir. Mide barsak kanalı allerjilerinde: Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı, gelişme geriliği, kansızlığa bağlı halsizlik, solukluk, göz kapakları ve bacaklarda şişlikler gibi yakınmalar olabilir.
Bu şikayetler allerjik hastalıklar dışında başka nedenlerle oluşamaz mı?
Evet oluşabilir. Bunların hiçbirisi allerjik hastalıklara özgü değildir. Yakınmaların süreğen ve tekrarlayıcı vasıfta olması, mevsimlerle ilişki göstermesi, ailede benzer yakınmaları olan başka kişilerin olması veya altta açıklanan allerjenlerden birisiyle temas sonrası bu yakınmaların ortaya çıkması allerjik bir hastalığın varlığını gösteren işaretlerdir.
slm benım oğlum 9 yasında.tedavı görüyor fakat cok faydasını görmedik.sürekli burnu akıyor,gözleri kasınıyor ve sısıyor öksürüyor ayrıca vücudu kabarıyor.lüfen ogluma da bir çare bulun.Cok üzülüyorum cukulata yiyince daha cok şikayeti oluyor.
lale otrıvineyi dene bide hayatımda kullandığım enii burun spreyi ama çoooo…k rahatlatıo diye gnd 3 kere fln sıkma çünkü neyasıkkı unutkanlık yapıo ama valla beni KURTARIO……….bnd bi ton burn spreyi denedm en iisi otrıvıne..
ALLAH YARDIMCI OLSUN
slm.2 yıldır sürekli burnum akıyo.kılağımda kaşıntı.gözlerimde kızartı.çalışamaz hale geldim.karnem.brun sprailleri ile dolu ama bi faydası yok malesef.ne yapacağımı şaşırdım.bana yardım edin yaşama sevincim kaybolduuu
Slm arkadaşlar bnm kulağımda küçüklükten beri bir sorn var yurkununca kulaklarımın içinden çıt çıt çıt die sesler geliyor ağrı falan yok ama çok sinir bozucu bu ne olabilir şimdiden teşekürler…
pardun en önemlisini unuttum bu hastalık kafamda bulunuyor tekra teşekür ederim
slm benim hastalığım alerji hatalığı ve nedenleri sunlardır sıcaklık toz acı yemek yağlı yemek lütfen buna bir çağre bulunmasını istiyorum çok hastanelere gittim ilaç kullandığım halde tedaviye iyi gelmedi lütfen bunu en kısa zamanda çözülmesini istiyorum dayanamıyorum çümkü şimdiden teşekür ederim